Wat zijn de meest prangende kwesties waar Nederland Energieland mee worstelt rond de energietransitie? En hoe lossen we die op? Op 11 juni 2020 komt de sector samen op de tiende jaarlijkse Energeia Energy Day. Een inspirerende dag met relevante topsprekers, een gevarieerd programma van plenaire bijeenkomsten en verdiepende sessies.  

Nieuw dit jaar: een boeiend voorprogramma met intensieve workshops over actuele energieonderwerpen. 

Informatie over het volledige programma volgt.

Vanwege het coronavirus moet Energeia Energy Day worden uitgesteld naar 27 oktober. 

Dinsdag 27 oktober 2020

Hotel The Grand, Amsterdam

Eerste sprekers bekend!

 

Noé van Hulst, waterstofgezant, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De term waterstof valt geregeld wanneer gesproken wordt over de energietransitie. Dát er een rol voor waterstof als energiedrager is weggelegd in de nabije toekomst lijkt duidelijk. Maar welke rol? En hoe nabij is die toekomst? Noé van Hulst komt op Energeia Energy Day zijn laatste inzichten met u delen.
Van Hulst is nu ruim een jaar waterstofgezant en in die hoedanigheid trekt hij de wereld over om projecten te bezoeken en beleidsmakers te spreken. Wat kan Nederland leren van landen die verder zijn? En welke kansen zijn er voor het bedrijfsleven en de industrie? Van Hulst laat zijn inspirerende visie stoelen op realiteitszin.

 

Manon Janssen, boegbeeld Topsector Energie en CEO & Chair Board of Management Ecorys.

Bekend van haar rol bij de totstandkoming van het Klimaatakkoord als voorzitter van de klimaattafel voor de industrie. Ook bij de uitvoering van het Klimaatakkoord heeft Janssen een belangrijke rol als voorzitter van de uitvoeringsstructuur Innovatie, een thema dat alle sectoren doorkruist. Het is met name dit thema waarover ze  komt vertellen op Energeia Energy Day.

 

Een terugblik op vorig jaar:

Mede mogelijk gemaakt door:

Over DNV GL 
DNV GL is een wereldwijd opererende organisatie op het gebied van quality assurance en risk management. DNV GL heeft als doel leven, bezit en milieu te beschermen en helpt daarmee organisaties de veiligheid en duurzaamheid van hun onderneming te bevorderen. DNV GL, waarvan de oorsprong teruggaat tot 1864, is wereldwijd actief in meer dan 100 landen met 15.000 experts die zich inzetten om klanten te helpen de wereld veiliger, slimmer en duurzamer te maken.

In de energie-industrie
In de energie industrie levert DNV GL wereldwijd erkende test-, inspectie- en adviesdiensten aan de energie waardeketen. Dit omvat onshore en offshore windenergie, zonne-energie, conventionele opwekking, transmissie en distributie, opslag van energie, slimme netten, advies voor energie markten, regelgeving en duurzaam energie gebruik. Onze energie-experts ondersteunen klanten over de hele wereld in het leveren van een veilige, betrouwbare, efficiënte en duurzame energievoorziening. Ontdek onze inzichten en diensten op www.dnvgl.com/energy.