Pensioen Pro Live

Corona. De wereld is in lockdown. Beleggers zijn op zoek. Naar houvast. Naar inzicht. Naar visie.

Wat gaat er de komende maanden gebeuren? Om welke sectoren draait het straks als de economie opveert? Wat betekent dat voor de manier waarop pensioenfondsen beleggen?

Hoofdredacteur print & events André de Vos gaat op zoek naar de antwoorden in Pensioen Pro Live. In deze serie live uitzendingen van maximaal een uur gaat hij in gesprek met topmensen uit de pensioen- en beleggingswereld. Waarbij het publiek niet alleen meekijkt, maar ook direct kan reageren en vragen kan stellen. 

Wilt u een live uitzending bijwonen? Deelname is kosteloos. U kunt zich aanmelden via onderstaande knop. Na aanmelding onvangt u de link voor de live uitzending.

Tweede uitzending: woensdag 3 juni 2020, 13:00-14:00 uur

Naar een nieuw strategisch beleggingsbeleid?
De extreem lage rente was al een feit, maar nu komt daar een onvoorspelbare economie bij. Welke beleggingscategorieën en regio’s bieden het meeste perspectief, hoe zit het met de inflatie? En hoe kan een pensioenfonds in zijn ALM-studie anticiperen op alle verschillende scenario’s?

We spreken met Anne Gram (toezichthouder en adviseur), Hartwig Liersch (PMT) en Jitzes Noorman (Senior Delegated CIO, BMO Global Asset Management)

Anne Gram werkt sinds 1991 in de financiële sector, voorheen als o.a. directeur Beleggingen, Chief Investment Officer en portfolio manager bij Fortis MeesPierson, ABN Amro Asset Management en Robeco. Sinds 2006 is ze werkzaam als onafhankelijk toezichthouder en adviseur bij diverse pensioenfondsen, o.a. Pensioenfonds DNB, PFZW, PF ING, Akzo Pensioenfonds, SP IBM en PHEC. 

Hartwig Liersch is Directeur Beleggingen van PMT sinds oktober 2017. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in de financiële sector en begon zijn loopbaan bij de afdeling Balansmanagement van ING Bank. Liersch studeerde financiële economie en econometrie aan de Universiteit Münster en Universiteit Würzburg in Duitsland. Kort na zijn studie verhuisde hij naar Nederland. Van april 2010 tot oktober 2017 was hij Manager Risicomanagement bij PMT.

Jitzes Noorman is als Delegated CIO in het fiduciaire team van BMO Global Asset Management sinds 2011 verantwoordelijk voor de beleggingen van meerdere Nederlandse pensioenfondsen. Eerder werkte Noorman bij MN Services als senior fondsbeheerder Special Investments en Hedge Funds. Daarvoor was hij onder meer fixed income strateeg en monetair econoom bij Rabobank International en was hij betrokken bij het FTK Pension Fund Advisory Team. Hij is lid van de ALM Commissie van CFA Society Netherlands VBA.

Gespresenteerd door:

André de Vos is sinds februari 2019 hoofdredacteur print en events van Pensioen Pro. Hij begon in 1992 als freelance financieel journalist en schreef voor diverse financiële vakbladen, voor het Financieele Dagblad en vanaf 2009 voor IPNederland, wat later Pensioen Pro werd. Hij is ook initiatiefnemer van de Masterclasses Financiële Journalistiek, een langlopende serie cursussen om journalisten bij te spijkeren in financiële zaken.

Deze aflevering wordt mede mogelijk gemaakt door:

Uitzending gemist:

Uizending gemist? U kunt de afgelopen uitzendingen hier bekijken en afspelen.